Competitie

Ieder jaar worden er door de federatie, of door zijn clubs en individuele leden, een aantal competities georganiseerd.

Bij parapente- en delta-wedstrijden leggen de piloten, elk voorzien van een gps-toestel, een parkoers af in de snelst mogelijke tijd. Om dit parkoers af te leggen, zullen zij hun kennis en vliegkunsten moeten gebruiken om de thermische stijgwinden optimaal te benutten. Afhankelijk van de weerscondities en de deelnemers worden er bij wedstrijden in het vlakland afstanden gemaakt van omstreeks 50 km (in vogelvlucht) en in de bergen vaak rond de 100 km.

Na afloop van de wedstrijd worden alle GPS-toestellen door de wedstrijdcommissie uitgelezen en kan er een rangschikking per vliegtijd en behaalde afstand worden opgesteld. Naast onze eigen nationale competities nemen Belgische piloten ook deel aan de internationale competities zoals het Europese kampioenschap en het wereldkampioenschap.

BK Parapente overlandvliegen

Ieder jaar wordt er een Belgisch kampioenschap parapente georganiseerd in de bergen en dus in het buitenland. Dit één week durende kampioenschap wordt soms gehouden in samenwerking met buitenlandse federaties.

Inschrijvingen 2018:
Belgian Paragliding Open 2018
Belgian Ardenne Paragliding Open 2018

Vorige jaren:
Belgian Paragliding Open 2013
Belgian Paragliding Open 2014
Belgian Paragliding Open 2017
Belgian Ardenne Paragliding Open 2017

BK Delta overlandvliegen

Het Belgisch kampioenschap delta wordt steeds gehouden in het buitenland, in een bergstreek. Deze wedstrijd duurt een week en vaak met de deelname van internationale piloten.

FAI (Internationale luchtsportfederatie)

U kan onderstaande links volgen om meer informatie te bekomen over de klassementen en andere competities.