Rochehaut gesloten

We hebben net een aangetekend schrijven ontvangen van de eigenaar van de landingsterreinen van de vliegplaats van Rochehaut, waarin de toelating om te landen op haar terreinen, opgezegd wordt. Deze behelzen bijna de volledigheid van de landbare terreinen aan de voet van de vliegplaats. Zie foto in bijlage.

Foto verboden terreinen

De hiervoor ingeroepen redenen zijn herhaalde overlast zoals daar zijn:

– kapotte afsluitingen na bijna elke vliegdag op het einde ervan;
– kleren die aan het drogen zijn op de afsluitingen (T-shirts, kousen,…);
– de begeleidsters die in de boerderij penetreren en van de gelegenheid gebruik maken om een gratis bezoekje te maken;
– de begeleidsters die zich op de weide installeren en er beginnen te zonnen terwijl ze wachten naast de frigobox;
– het niet sluiten van de inkombarrières;
– iemand heeft aan de eigenares geantwoord: “Dominique heeft niets te zeggen want het is de een officieel landingsterrein en hij behoort toe aan de federatie”.

Men kan gemakkelijk de beslissing van de eigenares begrijpen. De BVVF is reeds aan het proberen om haar op haar beslissing te laten terugkeren, maar ondertussen is het essentieel dat alle vrijvliegers de wensen van de eigenares absoluut respecteren, die ons vele jaren heeft ontvangen op haar eigendommen, en dat men er zich dus van onthoudt om te gaan landen op de terreinen van Mvr.  Mossay. Iedere piloot die deze vraag niet respecteert brengt de mogelijke heropening van het landingsterrein en dus van de vliegplaats zelf in gevaar, en zal overeenkomstig gesanctioneerd worden.

Met betrekking tot het einige andere mogelijke landingsterrein, ook daar moet men niet gaan landen omdat er al problemen zijn gerezen met de eigenaar ervan, waarschijnlijk voor dezelfde redenen. Er is geen overeenkomst met hem en ook daar gaat het erom om de situatie niet erger te maken opdat we toch nog een kans zouden behouden op een wisseloplossing in geval van noodzaak.

De conclusie is dat de vliegplaats in feite gesloten is.

Bij voorbaat dank om ons te helpen de vliegplaats te redden.

We zullen u op de hoogte houden van de evolutie van de onderhandelingen.

CategorieënNiet gecategoriseerd

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.