Beauraing: Nieuwe sluiting in het vooruitzicht !

Deze zaterdag 20 maart heeft de gemeente opnieuw contact met ons opgenomen en gedreigd met de permanente sluiting ten gevolge van enkele vluchten die we afvalvluchten zullen noemen!

De term afval is hier niet pejoratief, het definieert een type vlucht die je verplicht te landen op het noodlandingsterrein en waarbij je aanvlucht niet conform is aan het nieuwe vluchtplan (zie hier:   https://www.bvvf.be/flying_sites/beauraing/).  

Beauraing is niet alleen een vliegplaats in gevaar of een gesloten site … het is een vrijwel DODE vliegplaats !

Ondanks alles zetten we onze acties, het werk om te blijven proberen dit vlaggenschip van de vrije vlucht in België te redden, voort. Deze redding zal nog twee jaar duren – zonder enige resultaatverplichting- en de huidige sanitaire situatie stelt ons niet in staat om de nodige acties uit te voeren en op de manier die wij dit zouden willen doen.

We hebben u de mogelijkheid geboden om nog te vliegen te Beauraing en vragen u om koste wat kost te streven naar een zero waste -vlucht wanneer u komt! Zaterdag werden nog een paar vluchten op lage hoogte uitgevoerd, onder meer in de NO FLY ZONE, of het nu was tijdens de aanvlucht of bij het thermieken boven de privé-eigendommen.

Het is genoeg geweest, we zullen vanaf nu blijk geven van nultolerantie, met intrekking van de toegangskaart indien nodig!

De enige vliegpoging die vandaag aanvaardbaar is te Beauraing, is een poging tot een ZERO WASTE -vlucht!

Hopende dat de boodschap goed overgekomen is,

Voor het beheerscomité,

Stéphane De Roover