GAA-nieuws + OBGN (Open Belgisch Zweefvliegkampioenschap)

Eindelijk! De overeenkomst werd door beide partijen ondertekend. GAA-XC gekwalificeerde piloten kunnen daarom nu gebruik maken van de GAA-zones (degenen die toegankelijk zijn zonder transponder) wanneer ze actief zijn.

Deze week zullen er waarschijnlijk geen GAA zijn wegens het Belgisch zweefvliegkampioenschap. In het kader van dit kampioenschap onderhandelden de zwevers een gebied dat zich uitstrekt van de Franse tot de Duitse grens tot FL70. De BVVF onderhandelde over de mogelijkheid om ook gebruik te kunnen maken van deze zone, die klasse G wordt (ongecontroleerd luchtruim).

Ga naar Airspace.xcontest.org, of zelfs in de FAT van vandaag, om de zone “OBGN Max Alt Belgium” te ontdekken.

AANDACHTSPUNT 1: de uren van activering en de bijzonderheden van elke dag worden elke dag aan ons gecommuniceerd. Blijf op de hoogte. Bertrand zal proberen airspace.xcontest.org bij te werken op basis van de ontvangen informatie.

AANDACHTSPUNT 2: Andere actieve zones interfereren wel met de “OBGN-zone”. Bijvoorbeeld de EBR04 van Elsenborn. Hou de Notams in de gaten! (behalve voor TSA26B).

In tegenstelling tot de GAA-gebieden is de toegang tot de zone “OBGN Max Alt Belgium” voor alle piloten. (Het is enkel beperkt voor de duur van de kampioenschappen).