Kritische en dringende info Beauraing !

Dag iedereen,

Een klein (OK het is een hele boterham) overzicht betreffende de situatie in Beauraing.

Als we op deze dinsdag 12 mei, eerste dag na covid, over het algemeen niets hebben bemerkt in termen van “slecht” gedrag vanwege de piloten en gebruikers van de vliegplaats en we vanuit ons oogpunt al veel toegegevingen en inspanningen hebben gedaan, toch blijft de situatie van deze belangrijke plek voor onze praktijk nog steeds even “delikaat !”

Dus, zoals gewoonlijk hebben we weer ons deel klachten gehad, die niet noodzakelijk gerechtvaardigd waren en dit zelfs wanneer ze ondersteund werden door video’s. Dus zelfs als de vluchten duidelijk niet “laakbaar” en zeker “verdedigbaar” waren, kunnen we niet ontkennen dat er op deze hernamedag van onze sport, veel vluchten en vooral veel zakvluchten (ploefs) zijn gebeurd, die enigszins hebben bijgedragen aan de extreme irritatie van een zekere omwonende.

Volgens het contact dat we na de vliegdag van 12 mei hadden met de heer Roland, Schepen van Beauraing woonachtig te Martouzin, verenigen omwonenden zich en hebben nu een oppositiegroep opgericht, dit via een webpagina en waarschijnlijk een privé FB.

De gemeente en in het bijzonder de heer Roland zal opnieuw proberen de geesten te kalmeren, maar laten we duidelijk zijn, of we nu in ons recht staan of niet, dit zal de laatste keer zijn.

Van mijn kant zal ik contact leggen met deze heer en met Denis en samen zullen we proberen om oplossingen te vinden.

Te weten dat we op dit moment, en de federatie heeft waarschijnlijk ook nog weinig gecommuniceerd over het onderwerp, op zoek zijn naar nieuwe landingsplaatsen. Deze oppositiegroep dreigt ons op slechte voet te brengen met toekomstige huurders of eigenaars tijdens onderhandelingen die worden uitgevoerd door de autoriteiten zelf… om maar te zeggen hoe kritiek de situatie is!

Ik weet dat we u al veel gevraagd hebben en dat over het geheel genomen veel piloten hun uiterste best doen om deze vrije vlucht -tempel te kunnen behouden. Ik voel me echter verplicht jullie de volgende aanbevelingen te doen:

  • Verkies Rochefort indien mogelijk: we waren meer dan 50 in Beauraing tegen 4 in Rochefort op deze dinsdag 12 volgens wat ik hoorde … en het was er ook zeer goed vliegen.
  • Het pilotenbrevet is verplicht voor de vliegplaats: en ja, dit is vervelend maar het is zo. Ik ga hier niet over dit onderwerp debatteren.
  • Of je nu een toppiloot bent of niet, zet je ego opzij en draai niet in thermiek vanop 10 meter boven de grond vlak voor de weg … zelfs als het leuk is, het is waar, om dit zo laag te kunnen doen.
  • Ga zo ver mogelijk van de weg landen op het landingsterrein onderaan de helling !
  • Niet krabben lager dan halve hoogte van de helling.
  • Niet pendelen met auto’s, ga te voet naar boven of landt achter aan de kapel !
  • Schreeuw niet boven de helling of tijdens de aanvlucht je vreugde, hoe begrijpelijk ook, uit.  De omwoners appreciêren dit niet. Het is storend.

En uiteindelijk: schiet niet op de pianist ! Het is voor je eigen bestwil !

Laatste punt: ik zal, als de situatie het toelaat, proberen om een communicatiecampagne te organiseren deze zomer. Daarom doe ik een beroep op de duopiloten om de inwoners van Martouzin mee te laten vliegen.

Als u deze zomer, in juli-augustus, in het WE beschikbaar bent en wilt deelnemen aan het project, stuur mij dan een e-mail naar stephderoov@gmail.com met uw Gsm-nummer. Het gaat niet eenvoudig zijn maar zal, ik ben er zeker van, ons kapitaal aan sympathie bij de plaatselijke bewoners omhoog krikken.

Goed, hiermee hoop ik dat we op jullie allemaal dit weekend kunnen rekenen, want het ziet er vrij goed uit.

Bedankt voor het verspreiden van dit bericht via jullie netwerken.

Sportieve groeten,

Stéphane