Mededeling Marcourt Zuid

Beste vliegvrienden,

Zoals sommigen van jullie al hebben gemerkt, werkt de club Laroch’Ailes aan de opening van een nieuwe vliegplaats. Deze is gericht naar het zuiden met een zeer mooi hoogteverschil en ligt in Marcourt, zeer dicht bij de andere vliegplaats (windrichting O).

Nog niet alles is geregeld, maar we boeken positieve vooruitgang in onze onderhandelingen met de verschillende spelers. Aangezien het gebied zich in een beschermd Natura 2000-gebied bevindt, is een verandering van dit statuut noodzakelijk en zijn we bezig met dit te onderhandelingen. Het is dus een cruciaal tijdstip.

We hopen de vliegplaats in 2022 te openen. Ondertussen vragen we uw geduld om deze geweldige kans tot het openen van wat één van de belangrijkste Belgische vliegplaatsen zou kunnen worden, niet te verknoeien. Tussen nu en de officiële opening zijn slechts een zeer beperkt aantal piloten (minder dan 10) gemachtigd om daar te vliegen met als enige doel het potentieel ervan te bevestigen en de veiligheid ervan na te gaan. We hebben onszelf verboden (het bestuur van Laroch’Ailes die de vliegplaats beheert) om daar te vliegen. Dank om ons te steunen door dezelfde discipline aan de dag te leggen.

We kijken ernaar uit U in 2022, dankzij uw respect voor deze richtlijnen, te verwelkomen op een prachtige nieuwe vliegplaats.

Vriendschappelijke groeten,

Voor de club van Laroch’Ailes, beheerder van de vliegplaatsen van Corimont, Marcourt en Maboge.

De voorzitter, Pascal Lhoas.