Afbouw lockdown – vliegverbod

Beste Piloten,

Er is licht aan het einde van de tunnel. Vanaf 4 mei is het mogelijk om aan groundhandling te doen mits men de basisregels hanteert.

Het moet wel in je buurt zijn want verplaatsingen zijn nog niet toegestaan:

Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt. Het zal ook toegestaan zijn om andere contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Maar toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.”

 Ondertussen hebben we ook een NOTAM ontvangen die VFR-vluchten verbiedt tot en met 18 mei:

” From: 27 APR 20 16:54 Till: 18 MAY 20 23:59
Text: COVID-19: VFR FLT PROHIBITED IN BELGIAN AIRSPACE, EXC  MEDICAL, POLICE, SAR, STATE, MIL, MAINTENANCE, TECHNICAL INSPECTION FLT AND FLT TO ASSURE FUNCTIONING OF THE State ”

Wij gaan er op dit ogenblik van uit dat we na 18 mei terug kunnen gaan vliegen. Dit valt samen met het moment dat we terug daguitstappen mogen maken. Alles zal natuurlijk afhangen van de evolutie van de cijfers. Werk dus alsjeblieft mee!

Deze week heeft de BVVF nog overleg met de Aeroclub en het DGLV.  De bedoeling is om onze krachten te bundelen om de heropening van het luchtruim voor VFR-vluchten te bekomen.

Hierover zullen we volgende week verslag uitbrengen.

Sportieve groeten,

Het bestuur