Opgelet: nieuwe maatregelen leshelling van Han-sur-Lesse

Door Covid (waardoor men niet naar het buitenland kan) en de al wekenlang aanwezige noordoostenwind heeft deze leshelling zeer veel succes gehad.  Vanuit een strikt sportief oogpunt verloopt alles prima tussen piloten.

Maar in het weekend en op feestdagen is de leshelling beperkt tot maximaal 30 personen, waaronder 6 autonome piloten (dus die daar niet met een school aanwezig zijn).

Op zondag 18 april werd dit aantal overschreden en de eigenaars hebben ons duidelijk laten weten dat dit niet meer mag gebeuren, anders wordt de vliegplaats gesloten.

We zijn genoodzaakt om vanaf zaterdag 24 april nieuwe regels in te stellen om deze helling te behouden:

    • 20 plaatsen worden voorbehouden voor 4 scholen.
    • 10 plaatsen zijn nu mogelijk voor autonome piloten, maar enkel als men deze de dag ervoor reserveert. Idealiter zou men zich per smartphone moeten kunnen inschrijven, maar dit staat nog niet op punt. Dus de volgende weken moet u op de vooravond van een weekenddag (zaterdag of zondag) of een feestdag, tussen 18.00 en 20.00 uur, telefoneren naar de vliegplaatsbeheerder Yves Borreman op 0478.25.02.64 om uw plaats voor de volgend dag te reserveren.
    • Er wordt gevraagd om te stoppen met het landen op de weide van de leshelling na een overlandvlucht vanaf Rochefort of Beauraing, en zelfs niet te gaan landen in de buurt van de boerderij van de familie Gourmet.
    • De toegang tot de leshellingweide is voorbehouden aan piloten en is niet toegelaten voor begeleidende bezoekers.

Voertuigen moeten altijd worden geparkeerd na de kleine brug (komende van de vliegplaats), indien nodig langs de grote baan.

Op weekdagen moet men blijven tellen en nooit meer dan 30 personen in de weide hebben.

Dit cijfer van 30 personen werd onderhandeld met de eigenaars, maar dit is een maximum en ze zouden liever veel minder hebben, vandaar deze nieuwe regels.

We zullen de balans opmaken om te zien of de situatie verbetert in de komende weken.

Bedankt voor uw begrip.

De vliegplaatsbeheerder.