Toelating XC-vluchten

Beste leden,

Jullie hebben met ongeduld gewacht, maar hier is eindelijk het langverwachte goede nieuws.

Na lange onderhandelingen met de taskforce en het DGLV, hebben wij het recht om een uitzondering te maken op de NOTAM “VFR FLT SHALL LAND AT DEP AD”.  Kortom, we mogen weer overlandvluchten doen.

Dit alles is het resultaat van veel werk en we moeten vooral Jean-Yves danken, die de uren, doorgebracht in lange vergaderingen om dit resultaat te bekomen, niet geteld heeft.

We willen ook alle piloten bedanken die hun volwassenheid hebben aangetoond door hun respect voor de regels, ingesteld bij het hervatten van de activiteit, en zo een duidelijk en positief signaal afgegeven hebben bij de verschillende actoren in het dossier. Dit gedrag heeft ons erg geholpen bij onze onderhandelingen.

Maar pas op, jullie weten dat de sfeer in België gespannen blijft. Dus verdubbel jullie voorzichtigheid en respecteer de afstandsregels alsook alle andere door de autoriteiten aanbevolen richtlijnen, die nog steeds van toepassing blijven (het dragen van het masker in het openbaar vervoer, social distancing, … ).

Hou er tenslotte rekening mee dat de grenzen gesloten blijven, behalve voor essentiële reizen, zoals beschreven door de autoriteiten

Het Bestuur.