Beauraing – In afwachting van de heropening vordert het team goed !

Goed nieuws, in afwachting van de heropening van de vliegplaats van Beauraing, hopelijk op 25 april, informeren we u dat onze vrijwilligers niet stil hebben gezeten.

Zijn in uitvoering: officialisering en voorbereidingen voor twee nieuwe landingsplaatsen in de vallei, die we respectievelijk WEST- en OOST-landing zullen noemen:

WEST-landing

  • Richting Beauraing en vlak voor de woningen van het dorp van Martouzin.
  • Glijgetal 9 (ongeveer 850 meter van de startplaats).
  • Opgelet: starten naar links, richting spoorlijn, blijft verboden. Deze landing is echter gemakkelijk bereikbaar, aangezien er meestal een oostenwind-tendens is bij noordelijke wind, op voorwaarde dat men zijn aanvlucht goed anticipeert.

OOST-landing

  • Na Neuville en voor het oostelijk gedeelte van de helling.
  • Glijgetal 15 (ongeveer 1450 meter van de startplaats).
  • Opgelet: deze landing is niet bereikbaar in glijvlucht!  Hij heeft echter het voordeel dat piloten aan de voet van het oostelijke deel van de helling kunnen gaan landen zonder risico over de huizen te moeten vliegen. Er liggen ook geen woningen rondom.

Vluchtplan en reglement

Deze informatie wordt u op een later tijdstip voor de heropening verstrekt, maar er zouden geen grote wijzigingen komen:

– De Flycard blijft actueel (IPPI 5);
– De No Fly Zone ook: overvliegen van huizen lager dan 150m/grond verboden;
– Het noodlandingsterrein blijft een hulpterrein dat alleen in noodgevallen mag worden gebruikt en waarbij men het overvliegen van huizen vermijdt !

Het respecteren van een vliegplaats en zijn reglement betekent ook het respecteren van alle vrijwilligers die zich inzetten om deze vliegplaats te behouden !

Voor het beheersorgaan van de vliegplaats en het bestuursorgaan van de BVVF,
Paul Schmit, Pascal Gaeremynck, Stéphane De Roover en de club “les Mousquet’air”.