Beauraing vanaf deze maandag 26 april weer toegankelijk.

Vanaf maandag 26 april zal de vliegplaats van Beauraing weer toegankelijk zijn.

Het vliegplaatsreglement verandert niet en je moet nog steeds houder zijn van een toegangskaart (Access card) om er te komen vliegen.

Er zijn echter twee nieuwigheden met de officialisering van twee nieuwe landingsterreinen waarop u de in het reglement gevraagde “buitenlandingen” in alle rust kan uitvoeren.

Opgelet echter: deze twee landingsterreinen bevinden zich niet op glijafstand van de startplaats, vermijdt dus om te starten met zwakke wind (<20 km/u) h en neem het risico niet er onmiddellijk uit te zakken…

Alle details van deze landingsterreinen zijn te vinden op pagina https://www.bvvf.be/flying_sites/beauraing/

Voor alle praktische doeleinden herinneren we u er ook aan dat men de wagens dient te parkeren op de strook gras die is aangelegd achter de startplaats, net voor de ingang van het bos.

We herinneren u er ook aan dat kamperen en picknicken in het bos verboden is door de Waalse boscode. Hetzelfde geldt voor parkeren in het bos, we kunnen wel nog steeds gebruik maken van de eerste 20 meter naast de toegansweg in het bos, maar dit tot ten laatste 18u00.

Een moderatie van de vliegplaats zal nog steeds worden verzekerd door de club Mousquet’air, die zal toezien op de regels en de specifieke Covid-maatregelen die nog nageleefd moeten worden.

Wij wensen u goede vluchten vanaf 26 april als het weer het toelaat.

Voor de beherende club en het bestuursorgaan van de BVVF.

Paul, Pascal en Stéphane.