Nieuws van Team Belgium op het WK

Paragliding world championschip 2023 !

We zijn er !

Dit jaar ontmoeten ’s werelds besten elkaar in het hart van de Savoie voor de wereldkampioenschappen parapente. Maar liefst 150 piloten vertegenwoordigen 49 landen. De wedstrijd duurt 12 dagen met een verplichte rustdag.

Elk land heeft het recht om ten minste 3 piloten te sturen, afhankelijk van de opzeggingen krijgen sommige landen extra plaatsen toegewezen. Dit jaar heeft België voor het eerst 4 piloten in het #TeamBelgium. Onze piloten worden geselecteerd op basis van de wereldranglijst en de resultaten op de Belgian Open. Hier zijn de uitverkorenen:

– Joeri Bal, piloot die al lang vliegt en met veel wedstrijden op zijn naam, dit is de “Opa” van het team.

– Lode Spruyt, huidig Belgisch kampioen, 2e deelname aan het WK na Krushevo in 2019.

– Aron Michiels, de “Pusher”, heeft na 2 weken in Spanje een zeer mooie 13e plaats behaald op het “Pre-Europees kampioenschap”.

– Thibault Voglet, momenteel eerste Belg op de wereldranglijst.

Na een prachtige openingsceremonie voelt het team zich klaar om dit WK aan te vatten! Het mes tussen de tanden en met zeer veel goesting, het team zal met hart en ziel werken om zo goed mogelijk te slagen in dit kampioenschap. Geen druk voor onze piloten, hier is wat ze voelden voor de wedstrijd:

Lode: “Ik voel me heel goed, ik ben beter voorbereid dan ooit. Een nieuwe vleugel, een nieuwe cocon, alles is perfect! Ik ben blij dat deze wedstrijd van start gaat! Mijn doel? Een mooie en goed gevlogen top 50. “

Thibault: “So far, so good. Ik kan niet wachten om de lucht in te gaan en me te amuseren in de trossen. Natuurlijk een beetje stress, maar zodra we kunnen vliegen, zal alles beter zijn! Mijn doel? Eventueel een top 40, maar vooral goed vliegen.

Aron: “Ik ben gemotiveerd en wil vooral plezier hebben! Ik kom vol vertrouwen terug van 2 weken competitie op hoog niveau. Mijn doel? Een resultaat in lijn met het WK in Spanje met een top 40. ”

Joeri: “Ik kijk uit naar mijn eerste WK, zeker met dit geweldige team. Ik ben “the old Guy”, maar in mijn hoofd zijn we allemaal hetzelfde. Kan niet wachten om te vliegen en “to kick ass”. Ik zal proberen mijn ervaring in het team te brengen en de jonge “energieën” te kanaliseren. Veel succes allemaal!”

De wedstrijd begint maandag, om het team te volgen en aan te moedigen, worden jullie de livetracks snel toegestuurd.

Om ons te volgen op beeld: www.paraglide.TV

Meer informatie: parapente2023.com